Historia & Organisation

LiU Water Wind grundades år 2010 av ett gäng maskinare med sprätt i benen och ett kall till havet. Sedan dess har föreningen tagit olika form beroende på år och anpassat efter vad de som varit föreningsaktiva just de året tyckt varit roligast. Sedan några år tillbaka har strukturen satt sig och vi består numera av en Styrelse och fyra utskott: dyk- ,surf- , vind- och wakeutskottet. 

Dessa förtroendevalda väljs in på ett årligt årsmöte som hålls i Maj. Där beslutas det även om verksamhetsplan, budget och allt annat viktigt. Alla föreningens medlemmar är välkomna att delta och rösta på mötet. Alla som är medlemmar i föreningen kan även söka till Crew, info om detta hittar du under ”Sök Water & Wind”. 

Vår kärnverksamhet består av vind- och vattensportsrelaterade aktiviteter och innefattar både resor och vardagliga aktiviteter här i Linköping. Under det senaste året har vi även anordnat ett och annat event för våra medlemmar så som Medlemskvällen och SMASHED, en volleybollturnering. För att hålla koll på vad vi sysslar med under åren bör du följa oss på våra sociala medier! 

Vi är sedan år 2021 medlemmar i organisationen SAIF (Sveriges Akademiska idrottsförbund) som är en paraplyorganisation för studentdrivna idrottsorganisationer i Sverige. SAIF hjälper oss med vårt medlemssystem, verksamhetsutveckling och allmän pepp! Men kanske viktigast av allt, de ser till att du är försäkrad när du deltar på våra aktiviteter, event och resor. Hur bra?